Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on vahvistanut Turun krematorion käyttökatkon alkavan lokakuun alussa. Viimeiset vainaja tuhkataan lauantaina 9.10. Krematorio palannee normaaliin toimintaan joulukuussa 2021.
Huoltokatkos aiheuttaa muutoksia vainajien tuhkauskäytännöissä ja aikatauluissa. Huoltokatkon hinnat astuvat voimaan 4.10.2021.

Turussa tai Kaarinassa kirjoilla olleiden vainajien tuhkaaminen

Turun krematorion käyttökatkon aikana turkulaiset ja kaarinalaiset vainajat tuhkataan muissa Etelä-Suomen krematorioissa. Vainajat toimitetaan edelleen Pyhän Ristin kappelille, Turun krematorion säilytystiloihin, josta seurakuntayhtymä siirtää vainajat yhteiskuljetuksin korvaavaan krematorioon tuhkattavaksi. Tuhkauksen jälkeen uurnat kuljetetaan takaisin Pyhän Ristin kappelille, josta ne ovat noudettavissa noin kolmen viikon kuluttua.
Turkulaisille ja kaarinalaisille tuhkaushinta säilyy Turun krematorion hinnaston mukaisena, 180 euroa.

Kehyskuntien vainajien tuhkaaminen

Turun krematorio järjestää myös kehyskunnissa (Naantali, Raisio, Masku, Parainen, Aura, Lieto, Paimio ja Ahvenanmaan kunnat) kirjoilla olleille vainajille korvaavan tuhkauspaikan.
Kehyskuntien vainajat toimitetaan myös Pyhän Ristin kappelille, Turun krematorion säilytystiloihin, josta seurakuntayhtymä siirtää vainajat yhteiskuljetuksin korvaavaan krematorioon tuhkattavaksi. Tiedotteen mukaan kehyskuntien vainajat kuljetetaan tuhkattavaksi eri Etelä-Suomen krematorioon kuin turkulaiset ja kaarinalaiset vainajat. Tuhkauksen jälkeen uurnat kuljetetaan takaisin Pyhän Ristin kappelille, josta ne ovat noudettavissa noin kolmen viikon kuluttua.
Kehyskuntien vainajien tuhkaushinta huoltokatkon aikana on 500 euroa.

Muiden kuntien vainajien tuhkaaminen

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän aiemman linjauksen mukaisesti, Turun krematorio ei tarjoa krematoriopalveluita muiden kuin em. kuntien vainajille myöskään huoltokatkon aikana. Tuhkausjärjestelyt sovitaan yksilöllisesti asiakkaan kanssa.

Tuhkausjärjestelyt asiakkaillemme huoltokatkon aikana

Turun krematorion supistettua toimintaansa v.2019 koskevaan vaan Turun, Kaarinan ja näiden kehyskuntien vainajien tuhkaamista, olemme järjestäneet asiakkaillemme korvaavia tuhkauspalveluita muiden lähialueiden krematorioiden kanssa. Huoltokatkon aikana laajennamme palveluvalikoimaamme kattamaan myös kehyskuntien vainajien tuhkausta.
Tarjoamme asiakkaillemme vainajakuljetuksen kotiseurakunnasta lähialueen krematorioon, hautaustilaukset ja uurnankuljetuksen krematoriosta takaisin kotiseurantaan. Tai vaihtoehtoisesti palvelu voidaan toteuttaa täysin yksilöllisten toiveiden mukaisesti.
Ajatuksemme on tarjota huoltokatkon aikana vaivaton kokonaisratkaisu tuhkausjärjestelyistä, joka on alusta loppuun käsissämme. Tähän asti olemme tuottaneet tuhkauspalvelut 1-2 viikossa ja kilpailukykyiseen hintaan. Krematorion kapasiteetistä riippuen, uskomme pystyvämme samaan toimitusaikaan myös Turun krematorion huoltokatkon aikana. Lisätietoja henkilökunnaltamme.

Turun krematorio – koko maakunnan krematorio vuonna 2022

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on ilmoittanut pyrkivänsä palauttamaan krematoriopalvelut koko maakuntaa palvelevaksi vuoden 2022 aikana. Huoltokatkon aikana krematorioon asennetaan savukaasujen puhdistusjärjestelmä, jonka oletetaan täyttävän ympäristöluvan vaatimukset ja sallivan suuremman vuosittaisen tuhkausmäärän.