Vuosi 2022 on alkamassa kiristyvillä koronarajoitteilla kirkollisten toimitusten osalta. Turun krematorion remontti on myös saatu päätökseen ja toiminta palautuu vähitellen aiemmin totuttuun.

Ajankohtaiset koronarajoitteet

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on julkaissut sivustollaan uuden osion, josta selviää voimassaolevat rajoitukset. Ajantasaiset määräykset voi jatkossa todeta: https://www.turunseurakunnat.fi/tule-mukaan/rajoituksia-tilojen-kaytossa-koronapandemian-aikana

Turun krematorion toiminta palautuu aiemmalla tasolle

Turun krematorion remontti on saatu valmiiksi ja krematorio on aloittanut vainajien tuhkaamisen normaalisti. Jonotilanne on vuoden viimeisenä päivänä hieman normaalia pidempi, mutta krematorion uskotaan pysyvän palvelulupauksen mukaisessa tuhkausajassa.
Toistaiseksi krematorio palvelee Turun ja Kaarinan lisäksi vain kehyskuntien vainajia. Koko maakuntaa palvelevaksi krematorion odotetaan palaavan vuoden 2022 puolivälin jälkeen, kun savukaasujen mittaus suoritetaan uudelleen. Toistaiseksi siis jatkamme yhteistyötä Rauman seurakunnan krematorion kanssa muun muassa nousiaislaisten vainajan tuhkaamisen osalta.

Palveluhintoihin muutoksia

Useat seurakunnat ovat julkaisseet uuden hinnaston vuodelle 2022. Muutoksista mainittakoon Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän krematorion tuhkaushinnan muutokset. Turkulaisilta ja kaarinalaisilta tuhkaushinta on jatkossa 200 euroa, kun puolestaan ulkopaikkakuntalaisilta tuhkaushinta on jatkossa 380 euroa. Muista hinnoista saatte tarkempaa tietoa asioinnin yhteydessä.
Myös kaikki arkku- ja uurnavalmistajat ovat reagoineet kohonneisiin raaka-ainehintoihin ja tuotteiden hintoihin on tulossa muutoksia tammikuun 2022 aikana. Seuraamme myös tiiviisti polttoaineen hintojen kehitystä alkuvuonna ja niiden vaikutusta saattoliikenteeseen.