Rahoitus

Hautajaiskulut voi maksaa myös osissa

Läheisen kuolemaan on vaikeaa varautua, erityisesti jos poismeno tapahtuu yllättäen. Kuoleman aiheuttaa myös kuluja, joihin ei ole ollut mahdollista varautua ennakkoon. On myös tilanteita, jolloin kuolinpesässä ei ole käteisvaroja vaan varallisuus on sidottuna kiinteään omaisuuteen kuten asuntoon tai kesämökkiin. Kuitenkin hautaus- ja perunkirjoituskulut erääntyvät maksettavaksi nopeammin kuin sidottu varallisuus on mahdollista realisoida.

Luottopäätös hetkessä

Luottopäätöksen hakeminen ei edellytä jonottamista pankissa – hakemuksen voi tehdä Nousiaisten Hautauspalvelu Oy:n toimipisteellä Raisiossa tai vaikkapa kotona. Toimipisteellämme hakemuksen voi tehdä itse asiakaspäätteellä internetissä tai asiakaspalvelijan kanssa yhdessä. Luottohakemusta varten tarvitaan pankkitunnistautuminen. Haettaessa palvelussa kysytään mm. palkka- tai eläketietoja.

Ei käsirahaa, ei vakuuksia tai takaajia – eikä perustamiskuluja.

Kuka voi saada luottoa

  • Yksityishenkilö, joka asuu ja työskentelee pysyvästi Suomessa
  • Täysi-ikäinen
  • Raha-asiat hoidettu hyvin – ei maksuhäiriöitä
  • Säännölliset palkka- tai eläketulot
  • Yksi henkilö tai esimerkiksi kuolinpesän jäsenet yhdessä

Luoton tiedot

Rahoitushakemuksella voi hakea luottoa 7.500 EUR asti. Luoton takaisinmaksuaika on 1-7 vuotta alkaen 50 EUR/kk (1,7% luoton määrästä). Luoton voi maksaa milloin tahansa kerralla pois ilman lisäkuluja.

3.500€ kerralla vai 64,50€ kuukaudessa?

Pienimuotoisiinkin hautajaisiin kuluu helposti yllättävän paljon rahaa. Hautajaiskulut ovat keskimäärin 3.500 euroa tai enemmänkin (arviohinnassa mukana: hautaustoimiston palvelut, seurakunnan kulut, muistotilaisuus, hautajaiskukat ja hautakivi). Kertaluotolla maksu jakaantuu kuukausieriin ja samalla kuolinpesä saa lisää aikaa selvittää kuolinpesää ja realisoida tarvittaessa kiinteää omaisuutta.

Kysy lisätietoja rahoituksesta

Tämä lomake kerää sinusta nimi- ja sähköpostitiedot. Käytämme tietoja vastaamaan viestiisi.

4 + 11 =

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 3.500 euron luotolle on 11,10 %,
kun luoton korko on OP-prime (0,25% 10/18) + 7,50%, (7,75 % 10/18), perustamismaksu 0,00 euroa ja laskutuspalkkio 5,00 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 4.957,24 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 59,50 euron minimilyhennyksin (1,70 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 84 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.